И на тези избори кандидатите за местната власт се надпреварваха да привлекат избиратели с нестандартни послания. Някои се появиха на предизборните си плакати с ексцентрична визия и станаха хит в социалните мрежи, съобщава bTV.

Финансистка по професия, Роза Николова се включи в кметската надпревара за 9-хилядната Община Бойчиновци с лозунга "Изберете красотата и отговорността!"

„Исках да докажа, че красотата у нас хората са свикнали да я приемат като лигавщина. Тази е красива, тя нищо не разбира, няма акъл. В главата й само моди и такива неща”, каза Роза Николова.

Експерти по пи ар и политически психолози обясняват по-ексцентричната визия на кандидатите като опит да стигнат до избирателите.

„Видели сме, че нещо е хубаво или видели сме, че има успех в публичното пространство, но възможностите ни не ни позволяват”, коментира Десислава Бошнакова, преподавател по пи ар в „Нов Български университет”.

„В тази неадекватност на себеоценката спрямо възприятията на другите се получават смешни, провокативни изяви”, допълни проф. Антоанета Христова, политически психолог.

На предишните местни избори прическата стана запазена марка на кандидата за кмет на село Гаганица Антоанета Лазарова, но не й осигури победа. Днес тя разказва, че косата й е изместила фокуса от предизборната й платформа.

Според експертите успешният политик вдъхва доверие у избирателите, а как се постига това - опитите на кандидатите продължават.