В Банско очакват много силен сезон, като още отсега в курорта предвиждат отлични януари и февруари. Липсата на достатъчно сняг през декември не е фатална, смятат хотелиерите, предава Нова нюз.  

"Виждаме, че снегът идва края на декември и остава, което е хубаво до края на април. До края на април има прекрасни условия за ски-туризъм в Банско, и съм убеден, че сезонът ще бъде много по-дълъг тази година, така че да не подхождаме скептично, а напротив оптимистично, а другият момент който е, че ние гледаме на Банско като на целогодишна дестинация.

В нашия комплекс имаме достатъчно активности през цялото време на годината. Концепцията е целогодишен ол инклузив и виждам, че това е много добра и успешна концепция, виждам, че останалите колеги също се ориентират в подобна концепция, така че да не гледаме на нещата като на дете, което са му вземали играчката и няма сняг – напротив, има много неща, които се правят в Банско", казва Димитър Колев, управител на хотел.

За по-близкия хоризонт хотелиерите нямат притеснения. За Нова година например те са с пълни бази и със съвсем единични празни места.

"Много публикации имаше на тема почивка в нашите курорти, колко скъпо е, и колко интересно ще е господин Мъск да почива в нашите курорти, така че с шега, на база на всичко, което става като повишаване на пакетите в европейските ски курорти, нашите повишения на пакетите отново са по-скромни, така че съвсем в рамките на нормалните инфлационни индекси са нещата като повишение, важното е винаги в повишението да има и съдържание и продуктът винаги да е такъв, какъвто гостът очаква", споделя още Колев.

Най-масовият пакет за Нова година е този за три нощувки.

"На база ол инклузив за двама с включена празнична вечеря, цената е в порядъка на 3000 лв. Гостът получава настаняване в комплекса, ползване на всички спа съоръжения, горещите минерални вътрешен и външен басейн, джакузита, изхранване три пъти на ден, плюс две междинни изхранвания, които са континентална и следобедна закуска, напитки през целия ден, както и напитки по време на храненията, празнична вечеря, която включва доста интересни предложения от българската и континентална кухни", допълва хотелиерът.

В по-малките хотели заетостта за Нова година също е на 100 процента. Кирил Зашев разказва, че свободни места няма. 

"Нашите резервации започват от 24-ти, до 2-ри,3-ти януари всичко ни е пълно. За Нова година сме подготовили празнична програма, празнична вечеря, разни игри за гостите.

Вече интереса към Банско като курорт се завръща от цяла Европа, нали основните гости, редовните – Израел, Великобритания, Русия отпада, поради войната, но гърци – доста заявки има от Гърция. В момента при нас на 100 процента заетостта за НГ е българи", разкри Кирил Зашев, управител на хотел.

Силен сезон очакват и ресторантьорите, защото любопитството на чуждестранните туристи много често ги кара да излизат от комфорта на ол инклузива и да се потапят в неповторимия бит и култура на Банско, който най-силно се усеща тъкмо в механите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук