6000 лева глоба получи стопанинът на плаж „Перла” край Приморско, след като джип влезе в морето. Собственикът на мощната кола твърди, че не е имало забранителни табели. Концесионерът отрича. Полицията разследва случая.

В събота по обед туристи заснеха как джип не може да излезе от морето. Опитите да бъде избутан не дават резултат и се налага да бъде изтеглен от пясъка с багер. Тази сутрин собственикът на джипа определи случилото се като инцидент.

"Джетът е доста тежък, захапа леко вълната, леко опитахме се и затъна. Случва се, на всеки му се е случвало, който се занимава с тези спортове", обясни пред bTV Христо Щърбанов, който е и състезател по джет ски.  

Твърди, че никой от водната база не го спрял да стигне с джипа до морето. Според концесионера на плажа обаче той е минал своеволно през бариерите и табелите. 

"Протоколът е такъв - да се вкара джетът до тук, оттук да се разкачи колесарът и по пясъчната ивица да влезе на ръка. Това че за удобство някой е решил да влезе с джипа си до морето и там да си разкачи джета, вече е в компетенцията на контролните органи, не наша", заяви Лъчезар Захариев, концесионер на плаж Перла.

"На шести нямаше, вчера нямаше, табелките са сложени буквално тази сутрин... Никой не ни е забранил, даже напротив, казват: "Да, вкарайте тук! Помагат ни, влизайте!Това ни е практиката тук, не се случва само тази година!", каза още Щърбанов.

"Ако наистина ситуацията е такава, в такъв случай от днес договорът за наем на съответния наемател на водния коридор ще бъде прекратен!", обясни Лъчезар Захариев, концесионер на плаж „Перла”.

Концесионерът не е подал сигнал за нарушението. От Министерството на туризма се самосезирали след публикации в медиите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ