В понеделник вечерта, на 47 години, почина актьорът Йосиф Шамли. Зрителите и колегите му бяха силно шокирани от неочаквана кончина на големия актьор. Прощаването с него бе днес от 11 часа във фоайето на Народен театър "Иван Вазов".

Трагичната вест покруси не само колегите на актьора, но и майка му, която написа сърцераздирателен пост, посветен на внезапно починалия й син.

Днес сестрата на Йосиф разплака всички с това, което написа за брат й.

Днес последно сбогом с Шамли си взеха куп известни български актьори, творци и близки приятели на Йосиф.

Сред тях бе и колегата на Шамли Владо Пенев, с който заедно играха в хитовия български сериал "Под прикритие".Сред известните българи, дошли да си вземат последно сбогом с Йосиф бяха и Юлиан Вергов и Стоян Алексиев.

Сред колегите на Йосиф Шамли, дошли да се простят с него, беше цялата трупа на Народния театър и много негови колеги от други театри - Христо Мутафчиев, Марин Янев, Мария Каварджикова, Ева Тепавичарова, Тео Елмазов, Теди Москов, Мая Новоселска, Явор, Бахаров, Владимир Карамазов, Юлиян Вергов, Владимир Пенев, Валери Йорданов, Стоян Пепеланов, Явор Гърдев, Нона Йотова, Парашкева Джукелова, Марин Бачев, Михаил Билалов и др. Докато покрусените близки и приятели на Шамли чакаха, за да си вземат последно сбогом с него, обаче се разнесоха доста неприятни слухове.

Част от опечалените казаха, че актьорът е бил покосен от фатален инфаркт, докато други казаха, че Йосиф се е самоубил. Според тях той се е обесил в апартамента, където живее с жена си, която намерила безжизненото му тяло.

Агенция БЛИЦ поднася съболезнования на семейството и близките на Йосиф Шамли

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Видео: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ