В понеделник вечерта, на 47 години, почина актьорът Йосиф Шамли. Зрителите и колегите му бяха силно шокирани от неочаквана кончина на големия актьор. Прощаването с него е днес от 11 часа в Народния театър.

Журналистката Искра Банкова, която е майка на Шамли, публикува трогателен пост във Фейсбук. „Йосе, маме, няма слънце и въздух за мен, няма живот!“, написа покрусената майка.

„Братле, умирам от мъка. Батко мой! Обичам те!“, написа пък Мила Банкова.

„Сбогом, братле! Ще се видим горе при звездичките!“, сподели покрусената жена, качвайки и снимка с Шамли.

Освен това Мила публикува и доста интересно видео, на която са тя и покойният и обична актьор.

„С брат ми правихме какви ли не щуротии. Помня, че когато бях малка, ме взимаше от училище и в трамвай 4 пред всички хора започваше да театралничи и да прави всякакви артистични маймунджулъци. 

Аз не знаех от смях или от срам да се прегъвам. С него беше винаги забавно, имаше идеи, никога нямаше “скучно” в ежедневието ни. 

Мъкнеше ме като дете в театъра и гордо ме представяше на всички актьори, че аз съм Сестра му. Много ме обичаше. 

Ето едно видео от нашия забавен живот, пробвахме кутия за фокуси, който той беше направил за децата. Това наше видео е като живота, не много сполучливо, с грешки, наподобяващи реалността - несъвършена! 

Съвършено е изкуството, съвършен беше Йосиф на сцената, затова и имаше 2 Аскеера. 

Но това са животът и смъртта, понякога неочаквани, несъвършени, безмилостни, учещи, перфектни, траги-комични. Смъртта от никого няма да избяга, тя рано или късно идва, за да си дадем сметка колко е важно да не бъдем сериозни. 

Излях толкова сълзи, колкото амазонската джунгла, когато вали. Знаех, че трябва да се върна, за да сме заедно. Дойдох, а той си тръгна“, сподели Мила.