Новият роман на Лорън Дентън е вдъхновен от улицата на нейното детство – червена, прашна, широка –  в малко градче близо до Мобил, Алабама. Особено много й харесва усещането, което улицата й създава – за тишина, спокойствие, хармония.  На такова място тя събира своите героини.

Три жени от различни поколения, които живеят на тази улица и следват неравните пътища на своите сърца, като запазват силния си женски дух и вярата в семейството. Историята е разказана от гледната точка на всяка една от тях. Авторката споделя, че обича да пише за жени на различни възрасти, от различни поколения и казва: „Харесва ми контрастът между надеждата и стремежите на младата жена – това е Джеси, и мъдростта и свободата на изказ на зрялата. В мислите си имах една жизнена възрастна жена и още преди да започна да пиша книгата, знаех, че името й ще бъде Гюс! А исках и една тийнейджърка, но по-различна от нейните връстници и така се появи Евън.“
 


Джеси Макбрайд след проваления си брак се е завърнала с малката си дъщеря в родното си градче, на своята улица – Глори Роуд, която я изпълва със сладките спомени на детството и й носи усещането за сигурност и уют. Джеси е успяла да купи жълтата къща близо до майка си и да направи оранжерия и магазин за цветя. Тя се е посветила на растенията и цветята, на дъщеря си и на майка си и се чувства щастлива.
 



Но им предстои едно лято, което ще донесе необратими промени и за трите жени.
Четиринайсетгодишната дъщеря на Джеси Евън не прилича на останалите тийнейджъри от Южна Алабама. Докато повечето момичета носят тесни дънки и слушат попзвезди, Евън си пада по Боб Дилън и не харесва айфони. Вече пораснала, тя навлиза в един нов свят от емоции, особено що се отнася до новото момче, което отскоро живее на същата улица. Баба й Гюс обича Джони Кеш и прави страхотни прасковени пайове. Освен че помага в магазина на Джеси, тя се опитва да й намери подходящ спътник. Още повече че самата Гюс отново среща любовта. Джеси обаче смята, че шансовете й да се влюби отново, са отминали преди години. Но неочакваната поява на двама мъже на Глори Роуд я кара да изпитва забравени  чувства и изправя сърцето й пред труден избор.
 
Лорън К. Дентън е автор на бестселъри, между които е „Имението с ягодите“ (изд. ИК „Кръгозор“). Родена и израснала в гр. Мобил, Алабама, сега живее със своя съпруг и двете им дъщери в Хоумууд, Бирмингам. Освен романи, списва и колонка в месечен вестник по актуални социални  и житейски проблеми. През свободното си време предпочита да е на плажа със семейството си и с книга в ръка.