Изящни линии, магнетичен колорит и виртуозна игра с цветовете, техниките и материалите – изложбата на Лариса Илиева в галерия Нирвана събра ВИП-ценители от различни кътчета на света.

От Виена долетя оперната певица Красимира Стоянова в компанията на съпруга си и диригента Павел Балев, от Монако и от САЩ пристигнаха почитатели на художничката, която нарисува 26 картини за изложбата „Осветени мистерии” в галерията на Ники Младжов.

Вдъхновени от пътешествията й по Лоара, от красиви места и жени, картините на Лариса омагьосват и притеглят като магнит ценители в Нирвана.



Съпругът на Лариса – художникът Николай Панайотов – е  куратор на изложбата, която привлече погледите на изкуствоведа Христина Бобокова, на нотариус Весела Ивчева и адвокат Ваня Барбалова. Картините на Лариса бяха оценени и от внуците на художника Райко Алексиев – Ерик и Александър Алексиеви.



Професор Любомир Стойков, собственичката на модна къща „Романтика” София Борисова и съпругът й, пътуващият писател Магдалена Гигова, бизнесдамата Капка Амзина и половинката й Явор Цаков бяха сред гостите на цветното парти в галерия Нирвана, озвучено от нежните акорди на произведения на Бетовен и Шопен.

Изложбата „Осветени мистерии” може да се види до 10 януари.