Испанският оперен певец Пласидо Доминго разкри, че има коронавирус.

"Смятам за свой морален дълг да ви кажа, че резултатът ми за COVID-19 е положителен", пише 78-годишният певец на профила си във Фейсбук.

"Семейството ми и аз сме в самостоятелна изолация, засега не се налага да постъпваме в болница, не се смята медицински необходимо. В момента всички сме в добро здраве, но изпитах симптоми на треска и кашлица, затова реших да се изследвам и резултатът се върна положителен.

Умолявам всички да бъдат изключително внимателни, следвайте основните насоки, като миете често ръцете си, спазвайки поне 6 фута разстояние от другите, правейки всичко възможно, за да спрете разпространението на вируса и моля преди всичко останете вкъщи, ако можете!

Заедно можем да се борим с този вирус и да спрем настоящата световна криза, така че да се надяваме да се върнем към нормалния си ежедневие съвсем скоро.

Моля, следвайте насоките и регламентите на местното си правителство за да бъдете в безопасност и защита не само себе си, но и цялата ни общност", написа Пласидо Доминго. 

Възрастта му е излючително рискова предвид общата статистика на загиналите или изкаралите тежко болестта.

Испания заема второ място по брой заразени в Европа. Днес председателят на правителството Педро Санчес съобщи за решението си да продължи извънредното положение в страната с още 15 дни. 

Само за последните няколко часове в страната са загинали 400 души. 

Превод БЛИЦ