Втората книга от поредицата на Алис Пантермюлер, „Животът на Лота”, излиза на български! Книгите за Лота, вече любими на хиляди момичета по цял свят, спечелили няколко милиона читатели само в Германия, се изкачват още с излизането си начело в класацията. Приключенията на малката лудетина продължават и никой не може да се изпречи на пътя ѝ, когато си е наумила нещо – дори и най-популярните момичета в нейното училище!

Лота страшно, ама ужасно много иска да има домашен любимец. Нещо пухкаво, сладко и мило. Например зайче. Или котенце. Или от онези смешни малки кученца с големите уши.
Вместо това получава папагала Ханибал, който врещи сякаш го колят, и то точно по зазоряване. Направо да те заболят ушите.
 



Но това не е единственият проблем, който ѝ създава главоболия. Беренике фон Бьодекер от 5 Б клас, която се мисли за тооолкова по-готина от всички останали, създава бандата „Бляскавите момичета”. Те носят модни дрехи, имат дълги руси коси и всички ги харесват. Затова Лота и най-добрата ѝ приятелка Шайен създават свой клуб – „Дивите зайчета”. Той е суперексклузивен, разбира се, но тъй като двама са малко за цяла банда, момичетата взимат със себе си и Паул. Е, може да му се носи слава на смотаняка на класа, но Паул има своите достойнства. Понякога.

Само че рожденият ден на Беренике наближава със страшна сила. Парти с преспиване с палатки, с лагерен огън, с десетки лакомства, с музика и караоке, и танци, и без никакви родители. И тя кани всички. Ама че подъл номер! Сблъсъкът между двете банди е неизбежен.
Поредицата „Животът на Лота” е продала над 1 милион книги само в Германия, а всяка следваща история за приключенията на малката палавница печели все повече читатели по целия свят.