И докато разни конспиролози развиват версията, че COVID-19 всъщност е измислица, за да могат да ни чипират и контролират, много наши лекари продължават да се борят с вируса. 

Още повече и данните от новозаразените у нас будят тревога - само за днес те за 330. 

Д-р Сибила Маринова разкрива потресаващата истина за това какво е да си на първа линия в борбата срещу К-19 и през каква болка преминава - и душевна, и физическа.

Ето какво пише тя:"Вечер, преди да заспя, си мечтая. Мечтая си сутрин да не се събуждам със свито сърце колко са болните и дали ще издържим. Мечтая си да мога да прегръщам близките си на вратата, когато се прибера от работа. Мечтая си да работя, облечена с цветния си екип, а не със скафандър, в който не се диша.

Мечтая си след работа да взема душ и да облека красива рокля, за да отида с любимия на вечеря, а не да се простра капнала на дивана. Мечтая си да се смея както преди, а не да плача в колата си от безсилие пред непредвидимостта и пораженията от един вирус.

Мечтая си болните да могат да дишат, а с тях и ние да си поемем дъх. Мечтая си. За да мога да заспя..."

Постът на лекарката е споделян от десетки потребители, които признават, че са били разтърсени от нейната изповед. 

Млада лекарка срази доц. Мангъров

Д-р Сибила Маринова поведе война срещу доц. Мангъров, обвинявайки го в безхаберие и безотговорност към живота на останалите. Тя започна подписка срещу него, която бе подкрепена от над 200 лекари, които настояват БЛС да санкционира доц. Атанас Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение.

д-р Сибила Маринова е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"-Велико Търново.

От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК, пише д-р Маринова в отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

По нейни думи с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на лекарите и на жертвите на болестта. Тя го обвинява и чеоткрито призовава обществото да не спазва закона и правилата.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК, посочва още д-р Маринова.

Тя е категорична, че лекарското съсловие не трябва повече да толерира поведението на доц. Атанас Мангъров.