Днес ще бъде слънчево с максимални температури между 2 и 7 градуса. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта ще бъде ясно, в Източна България с умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 7° и минус 2°, в София минус 6°. Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб северозападен, в Източна България до умерен северен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София около 3°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури на въздуха 2°-5°, температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

През следващите три дни ще се задържи сухо, ще бъде и предимно слънчево, в четвъртък - с разкъсана висока облачност.

В нощните часове ще е почти тихо, през деня - със слаб запад-северозападен вятър.

В четвъртък минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, през следващите два дни ще се повишат. Дневните също ще се повишат. Вечерта в събота от североизток ще започне да прониква студен въздух. Облачността временно ще се увеличи.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната