Пълният договор за продажба на дялове от капитала на „Гранекс Трейдър“ ООД беше публикуван в zonanews.

Сделката е между настоящия директор на НАП Румен Спецов и професионалния длъжник Данаил Николов. Спецов „продава“ на Николов пет дяла, всеки по 100 лв. на обща стойност 500 лева.

Изрично е записано, че купувачът би трябвало да е уведомен за съществуващите до момента глоби, актове, наказателни постановления, данъчно-ревизионни актове и т.н.

От документа най-накрая става ясно и кой е нотариусът, който е удостоверил с подписа си „сделката“ - Христина Янакиева, която е помощник-нотариус по заместване на титуляра Маргарита Иванчева.


Междувременно Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ обявиха, че носят документа от сделката между Спецов и малоимотното лице на служебния министър на финансите.

„Очакваме г-н Василев да отговори на въпросите ни, да бъде максимално прозрачен и да каже какво прави с този човек. Той в момента ревизира доста сериозна група хора, политици, фирми. За да ги проверява, трябва да има чисто и прозрачно минало”, заяви Биков.

"Г-н Асен Василев трябва да каже дали в момента проверява сделката на Румен Спецов, издирили ли са лицето, изобщо какво се прави по тази тема. Това е много важен въпрос. Ние нямаме съмнения в харвардския подход на тези хора  и сме сигурни, че тяхното мълчание е свързано с едно желание да държат в напрежение българското общество, за да могат накрая да излязат и с няколко фойерверка да кажат всички неща”, каза иронично Биков.
 
"Г-н Василев и г-н Спецов още не са отговорили дали докато е осъществена тази сделка с това малоимотно лице, дали по време на тази процедура, фирмата е била в процедура и дали лицето продавач г-н Спецов е уведомил купувача г-н Николов”, добави Александър Иванов.