Прокуратурата изнесе подробности за мъжа, който се бе барикадирал в сграда в Стара Загора. Изявление по случая даде директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

„Във вчерашният ден, около полунощ, получихме сигнал за две лица с огнестрелни рани, които са потърсили спешна помощ.

Едното от тях е с наранявания в областта на ръката, а другото - в коремната област и меките тъкани. Впоследствие наши колеги беседваха с контактното лице, с по-леките наранявания. Получихме първоначални насоки за цялата ситуация и начина на прострелването.

Извънредна новина за въоръжения и открил стрелба мъж, барикадирал се в склад в Стара Загора

Колегите работиха цяла нощ и в днешния ден установиха, че двамата пострадали са търсили невърнати кредити от техен длъжник, който е евентуален извършител на прострелването“.

Когато полицейски екип дошъл на адреса на длъжника, той се барикадирал и заявил, че няма да излезе, докато не осъществи контакт с медиите. Мъжът е криминално проявен.

Всичко ще стане в кръв: Въоръжен мъж се барикадира в Стара Загора

„За щастие, на по-късен етап бил убеден от колегите да се предаде. С него са разговаряли близките му, наши колеги, психолози. Поискахме помощ от Института по психология на МВР, както и от Специализирания отряд за борба с тероризма“ – добави старши комисар Христов.

Образувано е досъдебно производство по чл.115 вр. чл.18“. Работата по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук