В навечерието на най-светлия християнски празник, 6-годишната Велизара написа писмо до Дядо Коледа. Тя не иска подаръци. Моли белобрадия старец да проходи.

След претърпени 10 операции в България, лекари от Сърбия дават шанс за подобрение на малката Зара, която е с тежката диагноза - прогресивно вътрешна хидроцефалия. 45 000 евро са средства непосилни за семейството ѝ, предава Bulgaria ON AIR.

"Скъпи Дядо Коледа, пиша ти това писмо, защото имам желание за тази Коледа. Надявам се, че някой ден ще мога да стоя самостоятелно на собствените ми крачета, да опознавам света със собствените си очи и да мога да кажа на мама колко много я обичам“, това е само част от писмото на 6-годишната Зара.

Велизара преминава през 10 операции в България, а отскоро лекари от Нови Сад ѝ дават шанс за подобрение чрез трансплантация на костен мозък със стволови клетки.

В София, както и в други градове са поставени кутии за дарения. Във Facebook страницата "Запази усмивката на Зара“ всеки, който желае, може да намери повече информация и дарителска сметка.