В Софийска градска прокуратура е получено писмено уведомление от директора на Медицинския център към областна служба изпълнение на наказанията - София, че собственикът на камиона ковчег от Локорско Тачо Тачев е починал в следствения арест. 

Според съобщението в 11:02 часа на 3 юни е повикан екип на Център за спешна медицинска помощ, тъй като Тачо Тачев се е оплакал от болки в гърдите. Констатирана е висока стойност на артериалното налягане, но без ЕКГ промяна. Дадена е терапия. В 15:00 часа Тачо Тачев е намерен паднал на пода на килията.

Пристигналият екип на Специализирана медицинска помощ в 15:12 ч. в събота е констатирал смъртта му. 

Образувано е отделно досъдебно производство за престъпление по чл. 123 от НК, в рамките на което ще се установи каква е причината за смъртта на Тачо Тачев и има ли проявено незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, в следствие на което да е настъпил леталният изход.

Делото за престъпление по чл. 123 от НК е започнало в условията на неотложност от следовател към следствения отдел на Софийска градска прокуратура и ще се провежда под ръководството и надзора на прокурор в Софийска градска прокуратура.

Междувременно разследването по делото за организирана престъпна група, каналджийство и за причиняване на смъртта на 18 афганистанци продължава под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура.

В хода на разследването е установена самоличността на осемнадесетте починали афганистански граждани. За целта са били извършени разпознавания от страна на роднините на предоставени снимки на труповете, лицево-идентификационни експертизи и ДНК-експертизи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук