Казусът с двойното гражданство и решението на КС накара Веселин Марешки да излезе с позиция. За него казусът е приключил и той не е в полза на Ръмен Радев, които назначи в първия служебен кабинет Кирил петков за министър на икономката.
 

"Всички знаехме, че  Кирил Петков лъже, а Радев си е затворил очите, когато го е назначил в нарушение на Конституцията. Въпрос на време беше това да лъсне официално. Сега и двамата трябва да бъдат подведени под отговорност, защото иначе ще излезе, че имат привилегии пред законите на страната. Кампанията за Радев приключи", коментира Веселин Марешки.

Лидерът на ВОЛЯ и кандидат за президент очаква партиите, заявили подкрепата си за Радев, да я оттеглят при тази нова ситуация. "С какви очи ще призовават хората да гласуват за него? Това значи, че Трифонов, Манолова, Нинова нямат нищо против държавният глава да е престъпник", заяви още Марешки.
 
Той каза още, че ако хората искат такива лъжци и закононарушители за управляващи, да не гласуват за него. Но, ако искат да подкрепят представител на честните и почтени българи, да подкрепят мен.