Близките на Искрен Йорданов от Русе трябва спешно да съберат още 2000 лева, за да платят всички разходи по транспортирането на тялото му от Брюксел и погребението.

36-годишният мъж бе открит мъртъв на 17 септември на паркинга на китайското посолство в белгийската столица.

Майката на Искрен - Елка Дочева, моли добри хора да й помогнат. До момента са събрани 5000 лева от общо необходимите 7000 лева. Партийна структура в Русе е помогнала с 2500 лева, същата сума била събрана и от приятели, пише "Монитор".

„И двамата с другия ми син имаме да връщаме кредити и финансовото ни положение не е добро“, обяснява покрусената жена, която не е в състояние да се върне на работа.

Белгийските власти с извънредни данни за мистериозната смърт на русенеца Искрен 

Тялото на Искрен е пристигнало в Русе на 29 септември с автомобил на погребалната агенция, която семейството наело. Елка Дочева обяснява, че аутопсия е извършена в Русе, но не и в Брюксел. Не са й съобщавани все още резултатите от нея.

Майката моли, ако някой иска да помогне, да й пише на лични съобщения във фейсбук профила й: https://www.facebook.com/elka.docheva.5?epa=SEARCH_BOX

По думите й, ако парите бъдат събрани, погребението най-вероятно ще е тази събота.

За смъртта на сина си Елка Дочева съобщи във фейсбук. Тя не приема версията за самоубийство и поиска българско разследване на случая. На 13 септември Искрен, който работел в Германия, заминал за Брюксел при бившата си приятелка. Два дни по-късно тя го оставила на автогарата в белгийската столица да чака автобуса за Германия.

Тогава последно го чула и майка му. Бил разтревожен и казал, че има проблеми и не знае какво ще се случи с него. После телефонът прекъснал. На 17 септември патрул го открил обесен на паркинга на китайското посолство.

За мистериозната смърт на българина писаха и белгийски медии. Те цитират говорителя на прокуратурата в Брюксел, който е съобщил, че в случая с Искрен Йорданов става въпрос за самоубийство, има записи от камери, които доказват това, и че разследването е приключило.

Цитиран е и говорител на мисията на Китай, който е казал, че след инцидента е помолена белгийската страна да засили охраната на китайската дипломатическа мисия, за да се предотвратят подобни инциденти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ