БСП цели от Министерски съвет да си отиде още един министър и затова са решили, че трябва да си изберат виновен. Това каза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова в отговор на Георги Свиленски от БСП.

Депутат от ГЕРБ разобличи няколко категорични лъжи на БСП за водната криза

„Уважаеми г-н Свиленски, от 9.00 часа слушам внимателно всеки един, който се изказва от тази трибуна. Усилията, моите и на моите колеги в последните дни, месец и половина са денонощно да търсим решение на кризата в Перник и ние го намерихме.

Нинова разкри истинските причини защо БСП иска да свали Борисов от власт
От тази трибуна не чух вашето предложение за решение. От тази трибуна чух вашата присъда.

Искам да попитам вас г-н Свиленски, издавайки присъди от трибуната на Народното събрание, в кой нормативен документ прочетохте, че министърът на регионалното развитие следи обема във водните басейни“, каза още министърът, цитиран от Фокус.

Нинова разкри истинските причини защо БСП иска да свали Борисов от власт

„От два месеца вашата партия се опитва да вменява вина, пред вратите на Министерството се организират протести и никой от вас не обясни на българските граждани. Освен, че МРРБ е принципал на ВиК дружеството и следи неговите финансови показатели, да назначи управителя на ВиК дружеството, че има ангажимент да строи инфраструктура и да осигурява средства за ремонт, реконструкция и рехабилитация на ВиК инфраструктура, къде прочетохте, че министърът на регионалното развитие следи и дава разрешение за водочерпене и той еднолично трябва да бъде посочен пред гражданите на Перник като виновник за кризата.

В първия момент, в който разбрах, че има криза в Перник, това е скандалът, който се разрази и тогава всички усилия бяха насочени натам“, допълни още министър Аврамова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!