БСП не само дават широка писта на фалшивата информация, а и са нейни автори. През последните няколко седмици все по-често ставаме свидетели на манипулирана, преекспонирана, иначе казано фалшива информация. Това каза от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Младен Шишков по време на дебатите на четвъртия вот на недоверие към правителството на Борисов. 

"През последните няколко седмици все по-често ставаме свидетели на манипулирана, преекспонирана, иначе казано фалшива информация. Често ставаме свидетели на тиражиране на лъжи. За огромно съжаление този информационен поток не само че получава широка писта от колегите от БСП, но те също са автори на част от тази фалшива информация за огромно съжаление", каза още Шишков пред народните представители.

Той отбеляза, че ГЕРБ няма да останат безучастни в този процес и ще се постараят да отговорят на всички лъжи. 

"Започвам може би с най-тежката лъжа, възпроизвеждана последните няколко седмици от опозицията. Над 500 хил. българи или половин милион, за да звучи по-значително, са на воден режим. Категорична лъжа. Даже мога да цитирам точния текст във вашите мотиви“, каза Шишков.

По думите му истината е, че реалните данни от ВиК операторите към 30 декември 2019 г. са, че хората, които живеят с места с нарушено водоподаване са 116 хил. 951.

Според него следващо невярно твърдение е, че загубите на вода нарастват до 61 % към момента. По думите му на места, където са реализирани проекта за воден цикъл, загубите са намалели драстично.

"Няколко пъти споменавате, че ГЕРБ управлява 10 години. Не, колеги ГЕРБ управлява от 2009 г. с прекъсване. Еврофондовете функицонират от 2007 г. От 2007 до 2019 г. са спирани два пъти по време на управлението на БСП. Това прави една трета от периода", отчете още Шишков.

Той обърна внимание, че запазена марка на БСП е да нагнетява напрежение и красноречив пример е кризата в Перник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ