Фермери, млекопроизводители и студенти протестират пред Народното събрание. От националната асоциация на млекопроизводителите се заканиха, че протести ще се провеждат периодично и ако проблемите им не бъдат решени ще се опитат да влязат в София с животните и техниката си в деня на евроизборите.
Фермерите недоволстват, че 16-те искания, които са заложени в споразумение, подписано от националната асоциация на млекопроизводителите, премиера Сергей Станишев и министърът на земеделието Валери Цветанов, не е изпълнено. 
Януари е последният месец, в който производителите са получили субсидиите си за мляко. заради натрупаните проблеми фермерите очакват среща с предсадеталя на Народното събрание и с членове на парламентарната земеделска комисия да дискутират възможни изходи от кризата.
Непрекъснато се регистрират фалити на фермери. Само през последната година 30% от кравите в България са заклани, защото нямат възможност да ги изхранват, твърдят животновъдите. Изкупната цена на млякото е падната до 0,30 лв на литър.  
Студентите подкрепят фермерите и от своя страна  настояват за доживотни присъди и затвор без право на помилване за убийците на своите колеги Стоян Балтов, Найден Вучков  и Радостина Евтимова. В началото на протеста Румен Захариев от сдружението за развитие и обществен контрол заяви, че с поредицата от протести студентите са постигнали много, а именно, че в обществото се е започнало да се създава нетърпимост спрямо зверските убийства и несправедливостите, съобщи БНР. Искаме съкратени процедури и доживотни присъди на тези тежки умишлени убийства, заявиха протестиращите. Пред парламента дойде и Румяна Стоянова, майка на убития през миналата година 18-годишен Светлан. Тя обясни, че животът на сина й е бил отнет от негов приятел, на когото все още не е наложена присъда. /БЛИЦ