Учениците от Ямбол, извършили въоръжен грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор, остават за постоянно в ареста, съобщава bTV.
По искане на Окръжната прокуратура в Ямбол съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража" спрямо 18-годишния Симеон Димитров и 14-годишния Костадин Стоянов. Двамата са обвинени за извършването на въоръжен грабеж и на опит за убийство на таксиметров шофьор. За това съобщиха от Окръжния съд.

Задържаните са ученици в спортното училище в Ямбол. Около 20 ч. на 11 декември те поръчали по телефона такси в района на село Дражево.

Опитът за убийство с цел отнемане на лек автомобил "Форд" и парите от оборота бил извършен с въздушна пушка, преправена в огнестрелно оръжие, газов пистолет и нож. При сбиване между извършителите и 31-годишния таксиметров шофьор, той успял да избяга, но получил застрашаваща живота рана от изстрел с пушката.

Според държавното обвинение двамата предварително са уговорили ролите си в престъпното деяние. Оръжията са били скрити в стаята им, която обитавали в училищното общежитие. Те си подготвили и дрехи за преобличане след осъществяване на престъпния замисъл.
За няколко часа ямболски полицаи установиха и задържаха извършителите. Открити са оръжията на престъплението, разпитани са и свидетели.