16-годишният Илиян от Перник, който стана жертва на брутален тормоз от страна на две момичета, разкри, че повод за агресията към него няма.

Действието се развива в неделя на оживена улица в Перник. 16-годишният Илиян се среща случайно с двете момичета от клипа. Твърди, че и двете започват да го удрят, а едно момче снима цялата брутална сцена.

На въпрос защо момичето му е посегнало, Илиян отговаря: "Защото казва, че съм говорил някакви неща". Той отрича да е влизал в конфликт с тях. Разказва още, че побоят над него продължил дълго.

С двете момичета били от един квартал и се познавали отдавна. Но насилието над него не се случвало за първи път.

„Продължи да ме бие и след клипа. Случвало се е и преди, 2-3 пъти“, поясни той пред Нова телевизия. 

След като публичният линч приключил, Илиян се прибрал вкъщи, без да сподели за случилото се. За синините около очите лъже, казва, че се е ударил. Баща му разбира случайно каква е истината.

"Бях на работа и класната на Илиянчо ми се обади, че има клип за мен. Прати ми клипа, гледах го. Даже плаках. Не съм се обаждал в полицията. Класната каза, че е подала сигнал до полицията, до Детска педагогическа", каза Петър Ивайлов. 

Петър недоумява какво е провокирало агресията на децата. Разказва, че сина му не е проблемно дете, а побойничката познава от години.
"Момичето, което се вижда на клипа го познавам от малко. Доколкото знам е дъщеря на директорка, но тя се е пенсионирала", добави той. И настоява децата, малтретирали сина му да бъдат наказани. "Със цялата строгост на закона!"

По случая вече работят детска педагогическа стая и прокуратурата. Реакция дойде и от кметът на Перник. 

"Още вечерта проведох разговор с директорите на училищата, където учат въпросните момичета, те имат ангажимент днес да се вземат много решителни мерки, защото при такъв тип инциденти трябва да проявяваме нулева толерантност.

Това може да мултиплицира в едно изключително уродливо във времето. Всички институции в момента работят по този случай", заяви Станислав Владимиров. 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук