Социалните мрежи прегряха от гневни постове на потребители, които недоволстват, че заради шепа "умно - красиви протестиращи" са били блокирани в центъра на София и то в най-голямата жега.

Някои от тях разказват, че са пропуснали важни срещи, други разкриват, че са се почувствали зле физически от висенето навън при нечовешки условия.


СНИМКА: Булфото

"Не мога да разбера как в моята работа има млади хора, които идват и не са навън в работно време. Не мога да разбера също така факта защо аз трябва да страдам от неразумните действия на шепа хора, които са решили да тормозят останалите. 


СНИМКА: Булфото

Дори и да имам позиция спрямо протеста, така те ме настройват срещу себе си", пише Ирина Делериева.


СНИМКА: Булфото

Тя разказва, че днес е била блокирана от протестиращите в района на "Орлов мост" и при опита й да се измъкне, те са се държали агресивно с нея. 

Както БЛИЦ писа, около 15 часа десетина протестъри успяха да затворят и Орлов мост, а също така и кръстовището пред СУ.

Читател на БЛИЦ изпрати кадри от днешното задръстване заради протестиращите:

Блокадата на София продължава с акция на жълтите павета. Малобройна група с чадъри и палатки блокира булевард „Цар Освободител“ в центъра.

Въпреки че демонстрацията им е малобройна на фона на вечерните протести, те продължават с исканията си – незабавна оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев, предава БГНЕС.„Българино, събуди се, заповядай тук, тук също можеш да си на плаж“, призова Николай Николов, един от протестиращите. „Всичко вече е казано. Дела трябват, а не думи“, смята той.

Според него за българските властимащи може да се напише „една много дебела книга с провинения“, а в демократичните държави всички скандали, които се случват в публичното пространство с участието на политически лица, водят до оставки.

Полицейското присъствие в центъра на София продължава да бъде засилено, а части на полицията и жандармерията са разположени пред всичко ключови места, както и пред сградите на основните институции.