Столичните полицаи откриха бойния арсенал, с който метежниците се готвели като за война преди протеста днес. От МВР разпространиха снимки и видео, как са открити коктейли "Молотов", железа и самоделни бомбички в храстите наблизо, съобщиха от СДВР.

Оръжията били предварително скрити в градинката на Народния театър "Иван Вазов". Униформените се натъкнали и на предварително скрити туби със запалителна течност и миниумки.


На 2-ри септември протестиращи нападнаха полицейските кордони именно с такива самоделни бомби, като в същото време заливаха със запалителна течност униформените и искаха да ги запалят.

"При обход от полицаи в района на площад „Независимост” са намерени скрити метални тръби, чували с камъни и стъклени бутилки, дървени пръти, ножове, бойна прашка и 5 литрова туба с неустановена течност с остра миризма. Огледите в района продължават", информираха от СДВР.

Припомняме, че както БЛИЦ писа още от сутринта полицаите предприемат превантивни мерки. Претърсен е районът около жълтите павета и са открити множество забранени и скрити материали - спрейове, бухалки, павета и ножове.

Освен това бе извършен и един арест. Задържан е млад мъж, в който полицаите са открили швейцарско ножче.

Направени са КПП-та, на които желаещите да протестират биват претърсвани, а идеята е да не се стига до провокации и ескалация на напрежението, като на 2-и септември. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!