Огромни количества фалшива водка от световноизвестната марка "Белуга" се произвежда в малко плевенско село. Това разкриха пред БЛИЦ наши източници, които са запознати с пазара на спиртни напитки.
В китното северозападно населено място има нелегален цех, в който няколко нашенски тарикати дестилирали безцветната течност и след това я наливали в хиляди бутилки от оригиналния продукт. Всъщност шишетата и етикетите са единствените, които могат да се асоциират с прочутата руска водка, която се продава с лекота в цялото земно кълбо.

От порочната дейност аферистите печелят стотици хиляди левове на месец, които им идват като чиста печалба, защото разбира се не се облагат с данъци. Затова е необходимо МВР и службите за сигурност да направят задълбочена проверка и да "захапят" престъпната банда.

Освен, че акумулират огромни финансови ресурси, криминалните типове застрашават живота и здравето на всички, до които достигне незаконната им стока. От гаражната "водка" с етикет "Белуга" са доволни и някои от дистрибуторите, които с лекота я пласират на избрани от тях дискотеки и локали.

Припомняме, че преди години ГДБОП нахлу в култовото столично заведение БИАД и арестува управителите му, след като в мазето бе намерено огромно количество менте алкохол, наред с черна каса.

В дните около Коледа и Нова година тарикатите от плевенското село се канят да ударят истински джакпот с несметните количества менте "Белуга", които са подготвили за пласмент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!