Попълнете търсена ключова дума или фраза

Нагла схема! Вълкът от София прибра 91 милиона лева с „български бушон”! (СНИМКИ)

https://blitz.bg/obshtestvo/nagla-skhema-vlkt-ot-sofiya-pribra-91-miliona-leva-s-blgarski-bushon-snimki_news703791.html Blitz.bg София, България 20 Окт. 2019, 21:47 103039 прочита 50 коментара
Соченият за топ измамник от Израел, известен с прозвището Вълка от София,  успя да източи 91 милиона лева от свои клиенти по света благодарение на „българския бушон” - млада дама на име М. К. До момента се смята, че 30 хиляди човека са пострадали от далаверите на тандема, но въпреки това държавното обвинение прекрати разследването за финансовите машинации, но въпреки това към момента осъдени или изправени на подсъдимата скамейка няма.

Как започва всичко?

 
Аферистът оплел в схемите си жертви от България, ЕС, САЩ, Канада, Австралия, Япония и държави от Латинска Америка. Въпреки това прокурор Антоанета Софрониева от Специализираната прокуратура наскоро прекратила досъдебното производство, образувано за финансови измами чрез предлагане на фалшиви финансови инструменти - бинарни опции.

Цялата престъпна дейност е осъществявана от България чрез използване на манипулативен софтуер, рекламиране в социалните мрежи и електронни медии и четири кол центрове – два в София и по един във Варна и Пловдив.

Всички придобити пари от жертвите са преведени от наети psp агенти (платежни агенти) по сметки на офшорни компании в български банки и са надлежно изпрани. Използвани са най-малко 21 сайта на дружества без лиценз за финансов посредник.
 
Всичко това, заедно със замесените в мащабна организирана престъпна група (ОПГ) от над 20 човека, действала в България, е установено по безспорен начин от Комисията за финансов надзор (КФН).

След задълбочена проверка ревизорите са написали доклад за съмнение за пране на пари и измама на инвеститори във финансови инструменти.

Докладът, заедно с диск, съдържащ огромна по обем информация, е предоставен на главния прокурор и на ДАНС на 11.02.2019 г. Българското ФБР, както обикновено, не предприема нищо, но прокуратурата се задейства. 

Плътно до него в далаверите обаче е и младата М. К., която парадира с дебелите си връзки в българските специални служби. Проверка в Търговския регистър показа, че доскоро хитрата мадама е участвала в управлението на седем фирми. В момента обаче има връзка само с две - сръчната нашенка е едноличен собственик на „Меркурий” и управлява „Пропъртис”.
 
Зад последното еднолично дружество се крие офшорката „Традолоджик”, регистрирана в Хонконг. Капиталът на съмнителната фирма е едва 2 лева!?

Въпреки това се занимава с продажба и отдаване под наем на недвижими имоти, управление на сгради, вътрешно- и външнотърговска дейност, предприемаческа, посредническа и консултантска дейност, представителство и агентство на местни и чуждестранни лица в страната и в чужбина, рекламна, информационна, туристическа, транспортна, хотелиерска, строителна, комисионна и спедиционна, складова дейност, производство на стоки и услуги с битово и промишлено предназначение, финансови и борсови операции, валутни сделки и сделки с интелектуална собственост, маркетингова и лизингова дейност.

 Така реално се оказва, че е поверил управлението на подозрителната схема на своята дясната ръка М. К.
 
Според разследващите мащабната схема българката е осигурявала подставени лица за регистрация на дружества „бушони”, създаването на фалшиви сайтове и купуването на уеб адреси, регистриране на дружества за обработване на плащанията от клиентите, които са се хванали на въдицата, изпирането на откраднатите пари както и е държала връзка на пирамидата с други организирани престъпни групи.

В „трудовата характеристика” на М. К. влизало и осигуряването на чадър над криминалната организация в България. 
Общите контури на грандиозната измама лъсна от писмо на Комисията за финансов надзор до всички ресорни институции, занимаващи се с пране на пари.
 
Въпреки това обаче обвинителят Антоанета Софрониева от Специализираната прокуратура пратила скандалния случай в кошчето
 
Необяснимите действия на държавното обвинение, които по-смели адвокати наричат отказ от правосъдие и дори отказ от суверенитет, правят така, че далаверата в България да процъфтява.

За сравнение - целият бизнес на израелеца в Украйна е прекратен, а в Румъния измамникът дори бил арестуван.

Нещо повече, прокуратурата и следствието дори отказват да разпитат неговият партньор Гал Барак, наричан Вълкът от София, който с изрична молба на 25 юли 2019 г. до Специализираната прокуратура пише:
 
„Разполагам с важна информация относно факти и престъпни схеми, която може да помогне за разкриване на обективната истина по досъдебно производство № 749/2019, по описа на Специализираната прокуратура и привличане към наказателна отговорност на виновните лица.

В тази връзка МОЛЯ да бъда призован за разпит и да изложа всичко, което ми е известно по разследването, както и да предоставя важни доказателства.”
 
Безпрецедентен ход - прокуратурата едва ли често получава шансове да се сдобие с доказателства и вероятно самопризнание и по горещи следи да разкрие престъпленията, като предаде виновните на съд. До момента обаче Гал Барак, който е под домашен арест и чака решение за екстрадиция в Австрия, където престъпната мрежа се разследва усилено, така и не е разпитан!

БЛИЦ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЛЕДИ РАЗВИТИЕТО НА ГОРЕЩАТА ТЕМА!
 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам