София посрещна Новата година без традиционния празничен концерт. Столицата се лиши и от новогодишна заря. Това обаче, съвсем не попречи на софиянци да оставят мощен въглероден отпечатък в атмосферата, за мъка на новия вицепремиер по климата Борислав Сандов. Припомняме че, преди няколко дни той призова да не разваляме празниците с излишен стрес и замърсен въздух.

Това е една стотна част от зарята в София за ЧНГ – изцяло частна и неконтролируема. Кадрите са от столичния квартал "Надежда".

 

Честито на „Четири лапи“, четири копита, четири четириноги себеподобни и пр. за издействаната забрана да няма организирана заря, която е в пъти по-безопасна и тиха, пише разярен гражданин и споделя следното ВИДЕО.


Кметът на Пловдив Здравко Димитров също отмени предвидената празнична заря в новогодишната нощ на площада. Това обаче не попречи на стотици празнуващи да устроят канонада в нощното небе над града.

Точно в полунощ шумни взривове от фойерверки озариха целия град. А грохотът беше толкова оглушителен, че горките кучета и котки уплашено се скриха в миша дупка.
Във Варна - градът, който по традиция се слави с пищна празнична заря, фойерверките за Нова година не бяха отменени. Градусът на настроението в центъра на града, където няколко хиляди празнуваха на открито, беше достатъчно висок