Опашка отново се изви пред пловдивски магазин за играчки, съобщава TrafficNews.


И макар да е делничен ден, то над 50 човека бяха „построени” пред вратите на обекта. Оказва се, че през последните три дни опашките от чакащи са ежеминутни.

Хората пред обекта разказаха, че колоната върви бавно, но въпреки това отказали се няма. Оказва се, че опашката от чакащи е в самия магазин, както и пред касите. За да няма струпване на хора голяма част от касите работят.

В самия обект обаче цари спокойствие. За разлика от хаоса в съботния следобед, днес хората са на дистанция, спокойно пазаруват и не се блъскат едни в други.

И днес пред и в магазина имаше позиционирани два екипа на пловдивската полиция, които следят за спазването на мерките, предаде още наш репортер.

В събота магазинът бе арена със сблъсъци между пазаруващи за празниците. В Магазина бе хаос, а за COVID мерки нямаше как да става въпрос. В обекта са били допуснати 700 души при ограничение от 150. Заради този гаф, управата на магазина се сдоби с акт от РЗИ от 2000 лева.

До 2 януари следващата година пред всеки магазин ще има полиция от 17 до 21 ч. през седмицата, а в събота и неделя - през целия ден, за да не се допуска струпване на хора. Това са едни от първите мерки, които бяха предприето за предотвратяване струпването на хора.