Преди дни открадна лаптоп, сега магарето на съсед. Какво да кажем?! Това споделиха жители на момчилградското село Равен след като малолетен бе установен като извършител на кражба на домашно животно в населеното място, пише 24rodopi.com.
 
Деянието бе разкрито от полицаи в РУ-Момчилград. Сигнал за кражбата бил подаден от собственика на добичето в село Равен.

В хода на проверката и организираните издирвателни действия било установено, че извършител на кражбата е малолетно момче. Животното е намерено и върнато на собственика.

Материалите по случая ще бъдат изпратени в Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за предприемане на възпитателни мерки, посочиха от Областната дирекция на МВР.
 
Момчето задигнало магарето на потърпевшия стопанин. 11-годишният дори го възседнал и яздил из населеното място, разказаха жители на Равен.
 
Дни преди това, момчето откраднало лаптоп, чанта и зарядно, както и 20 лева от книжарница в Момчилград. След подаден сигнал и организирани издирвателни действия малолетният бил установен в дома му в селото.