Не някой от членовете на семейството на първия ни демократично избран президент Желю Желев, а звездата на Нова телевизия Николай Дойнов е най-честият посетител на гроба на големия политик. Новинарят не пропуска месец да не занесе цветя пред паметника на философа, когото има за духовен баща и под чието наставничество е израсъл, твърди lupa.bg.

Истинският родител на Ники Дойнов починал, когато той бил само на 7 години. Семейството било близко с Жeлеви и бъдещият президент играл огромна роля в оформянето на характера на журналиста.

Като дете Ники Дойнов бил чест гост в дома на Желю Желев заедно с майка си, останала вдовица, и своя брат. Бъдещата звезда на Нова телевизия бил много близък със Станка – дъщерята на Желеви. Тя е само с две години по-голяма от него и идеално си пасвали в игрите. „Като се съберяхме, не оставаше необърсан прах вкъщи. Всичко помитахме с дрехи, навсякъде се въргаляхме”, споделя Станка Желева.

Познати на Дойнов разказват, че Желю постепенно поел ангажимента да дава бащински съвети на бъдещия журналист, тъй като нямало кой друг да го направи. Тъй като Ники бил чест гост в дома му, Желев с годините започнал все повече да се заговаря с него, да обсъждат различни проблеми и по този начин се превърнал в една от най-важните фигури в живота му.

Самият Дойнов не отрича, че Желев е изиграл огромна роля за него в периода на израстването му. Той и до днес пази топли спомени от познанството си с него и сега, когато самият е вече баща, често отивал на гроба му, за да потърси духовна подкрепа.