През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. На места в низините и около големите водни басейни отново ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, в София - около минус 1 градус.

Утре ще бъде предимно слънчево, но на места в низините до обяд все още ще е мъгливо. Вятърът ще е съвсем слаб от югозапад. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла, в София - около 11 градуса. Над Черноморието ще е предимно слънчево.

На места в сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб южен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10, на 2000 метра - около 5 градуса. В понеделник времето ще е сравнително топло, предимно слънчево и почти тихо.

В низините и котловините на места ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, там ще остава и по-студено. По-късно през деня ще започне увеличение на високата и средна облачност. Във вторник ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижават.