По повод днешното изявление на ПП „Атака”, че внася в ДАНС сигнал за проверка на сделката за продажба на БТК министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев дава следната позиция: „Като професионална обида приемам хвърляните в публичното пространство твърдения, че в сделката за продажбата на БТК има корупция или нередности. Продажбата на БТК беше структуроопределяща стъпка към модернизацията на страната и беше индикатор дали реформите в България могат да се случват.
Чудесно е, че ДАНС ще направи проверка, защото от нея ще се види, че по продажбата няма никакви нарушения. Припомням, че съдът вече се е произнасял около 15 пъти по различни обвинения, свързани с тази тема, и винаги с решение, че нарушения няма. Няма и нито един международен анализатор, медия или институция, които да са поставили под въпрос прозрачността или целесъобразността на сделката. Ако това ще успокои г-н Сидеров, нека ДАНС и съдът се произнесат за 16-ти път.
Многократно съм правил публични изявления, че ако някой покаже, че в сделката с БТК има дори 1 лев корупция с мое участие или с мое знание, съм готов незабавно да приключа политическата си кариера. Припомням обаче, че сделката започна през 2002 г. и досега нищо никой не е показал.
Не виждам смисъл да коментирам целесъобразността на сделката, тъй като е видно, че атаката на „Атака” не е икономическо-експертна, а чисто политическа. Само бих припомнил моя публикация във в. „Капитал” от 27.09.2008 г. (материалът може да прочетете тук: https://www.mdaar.government.bg/archstatements.php?full=22). Бих попитал г-н Сидеров дали е забелязал, че сметката му за мобилен телефон е спаднала значително след продажбата на БТК., съобщиха от Министерството на държавната администрация. /БЛИЦ