Катастрофа между автобус от Република Косово и камион, превозващ дърва, затвори движението при околовръстния път на Кюстендил, съобщи говорителят на полицията Катя Табачка, цитирана от БТА.

Инцидентът е станал около 4.30 часа сутринта. Леко пострадал при произшествието е шофьорът на автобуса, който е закаран в кюстендилската болница. Пътниците от автобуса са транспортирани до общинско помещение, където са им предоставени топли напитки и им е осигурен медицински преглед.

По първоначални данни шофьорът на товарния камион е спрял и е отбил от пътното платно, заради паднало дърво. Той се е опитал да спре идващия след него автобус, но превозното средство се е ударило в камиона. Местопроизшествието и в момента се обслужва, уточняват се причините за възникването му, казаха от полицията.

Заради пътното произшествие временно е ограничено движението в двете посоки по път I-6 София - ГКПП "Гюешево", в района на отбивката за Скриняно. Въведен е обходен маршрут за леки автомобили през градската мрежа на Кюстендил, а тежкотоварните изчакват на място, уточняват от Агенция "Пътна инфраструктура".

 


 


 


 


 


 


 


 Припомняме, че при инцидент с автобус с туристи от Северна Македония, станал на АМ "Струма" загинаха 46 души, сред които и деца.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!