Пролетните изложби от календара на Международен панаир Пловдив, които трябваше да се състоят от 25 до 29 март 2020 г.,  ще бъдат осъществени на нови дати заради настоящата епидемиологична обстановка в България.

Промяната е във връзка с Решение на Министерския съвет от извънредно заседание на 08.03.2020 г., както и със Заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването с цел допълнителни предпазни мерки относно заболяването COVID-19.

Международен панаир  Пловдив се присъединява към усилията на  лидерите в изложбената индустрия по света и на българското правителство  за ограничаване на разпространението на заразата, като пренасочва своите прояви за следващ период, въпреки че бяха планирани сериозни превантивни мерки за гарантиране на безопасността на участниците.

Всяка година близо 300 фирми и над 30 000 посетители от страната и чужбина се включват в  изложбите „Природа, Лов, Риболов“ и „Цветна пролет“, Европейския  форум за социално предприемачество, Италианския  фестивал на красотата и прическата, киноложките състезания, които се организират  в последната седмица на месец март. 

Интересът на бизнеса, специалистите и масовата публика тази година е още по-голям, затова скоро  ще бъдат обявени нови дати за тяхното провеждане.