Очевидно има нужда да го говорим това и някой да поема отговорност - дали ще бъде директор, психолог, или класен. Децата са най-малко виновни. Това заяви кметът на Дупница Първан Дангов пред bTV.

"Имам оплаквания за други деца в същото училище. Когато излезе цялостна проверка, при същия директор, готов съм да сезирам МОН. Държавата дава пари не само за работни заплати, но и за учебен процес", посочи той. 

Родителите на изчезналата 17-г. Ивана от Дупница разкриха, че момичето е... ВИДЕО

Кметът разказва, че Ивана е прекарала настинка, в следствие на която й е избил херпес на устната. Съучениците й са започнали да й се подиграват. Дангов разкри, че класният ръководител на момичето му е разказала тези детайли от ситуацията. 

"Имам неофициална информация, че поведението на Ивана е било известно на всички. Най-малкото на класната ръководителка. Учениците са проявили агресия спрямо нея, узнавайки за това поведение. Знаете ли, колко жестоки могат да бъдат децата, особено в тази възраст? Ивана е била дете със заболяване. Ивана е имала проблем, който не е бил забелязан и са казали, че ще й мине, но не й е минало. Тя не е единственото такова дете", сподели кметът. 

"Разширихме периметъра на търсене, защото има вероятност да не е в периметъра на общината. Говори се нещо за автомобил, аз не съм специалист. Да го каже полицията", каза още Дангов.  

Кметът на Дупница за драмата с Ивана: Възмутен съм от...

Неофициално се твърди, че Ивана е изчезвала и преди. Криминалисти имат работна версия, че се е качила в автомобил и е потеглила. 

Дангов посочи, че съзнателно провокира разговор в обществото по случая.

„Провокирам го с всички последствия, които може да има. И ако има вина по веригата съм готов да кажа, че съм виновен аз, за да няма пак кампании от такъв тип”, категорично заяви кметът.

Дангов допълни, че Ивана е със заболяване на психиката, което е идентифицирано от лекар. „Била е консултирана от психолог и психиатър. Но това е останало скрито от обществото, родителите са го знаели. Късно са подали сигнала за изчезването ѝ”.

Междувременно майката на Ивана сподели, че е много притеснена. По думите ѝ дъщеря ѝ е получила забележка от учител да не пие лекарство на територията на училището.

Ивана се разстроила и излязла извън сградата на учебното заведение. По разказ на майката дъщеря ѝ се опитала да се свърже по телефона с нея чрез друг човек, но тъй като в този момент жената разговаряла - връзка не била осъществена. 

Бащата благодари на всички, които се включиха в търсенето и уточни, че дъщеря му е имала проблем със съучениците си. А за да остави телефона си, значи е била сериозно ядосана.

Припомняме, че Ивана Георгиева е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, когато родителите ѝ са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала и потърсили помощ. Момичето е в неизвестност от момента, в който си е тръгнало от училище и е оставило телефона на учителката си. 

Момичето е било забелязано на записи от камери около магазин в града. Доброволците претърсват голям участък около местността "Бинека". Работи се и с дронове. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук