Адвокатът на Христо Ковачки заяви за Агенция БЛИЦ, че няма да има съдебно заседание за решението на СГС. Днес съдебни репортери са побъркали адвоката с надеждата да получат информация кога ще е заседанието.
Подал съм преди 2 дни молбата за оспорване на предишната мярка и сега трябва да търсите информация от прокуратурата, заяви специално за Агенция БЛИЦ Илиан Василев. Той поясни, че няма да има заседание при определяне на решението на градския съд, а самият адвокат е в очакване и не знае още кога ще бъде оповестено решението. От свои източници БЛИЦ научи, че вероятността днес да бъде обявено подобно решение е много малка.
При преценката си магистратите ще трябва да вземат предвид има ли по делото достатъчно доказателства, че материалното състояние на бизнесмена съответства на определената от държавното обвинение финансово-ограничителна мярка. 
БЛИЦ припомня, че срещу Ковачки беше повдигнато обвинение за данъчни престъпления в особено големи размери и за сговаряне с друго лице да върши престъпления. Той беше освободен под рекордната парична гаранция от 300 000 лева.  Ден след това обвинение получи и неговият съдружник Никифор Вангелов. Той обаче се размина с гаранция от 30 000 лева.
Милан Николов, БЛИЦ