Нов шокиращ текст от роден учебник взриви социалната мрежа и предизвика вълна от възмущение сред стотици интернет потребители. В поучителна приказва се показва диалог между Господ и... ром.
Бог предлага на сиромаха да стане цар, а той пък започва да разпитва какво ще получи в замяна на това. Кандърдисваният за цар ром иска да има хляб за детето си, кон и каруца за себе си.

Господ му казва, че ще има тези блага, ако приеме. Тогава с охота ромът се съгласява да седне на трона.

Гала показа учебника, в който Свети Георги е представен като ромски светец, а Кали се скара на възмутената майка 

Под снимката на страницата от учебника се забелязват какви ли не цветущи коментари на възмутени потребители на социалната мрежа. Все пак, макар и малко, има хора, които виждат поука в разказа и хвалят скромността на ромите. Ето няколко от мненията, публикувани без редакторска намеса:

"По голяма тъпотия не съм чел.Това му трябва на циганина-хляб,кон и каруца.Всичко даром.Защо не измоли знание или някакъв занаят.Все пак приказката е вярна-нищо не става от циганите."

Само в БЛИЦ! Все по-нелепо: След абсурдите за "Красавицата и звярът" и Гергьовден, майка подскочи и заради книжка за първи клас (СНИМКА) 

"Нямам думи щом днешните деца това ще учат във което няма поука и нещата не отиват на добре."

"Ако беше питал някои измекяри щяха да искат пари ,коли богатство а бедния ром кон каруца и хляб. Браво не е алчен човека"

"Голяма тъпотия,каква е поуката-В тая държава най добре е да си циганин."