Опашки се заформиха пред РЗИ в Пловдив още в ранните часове на деня, пише "Марица".  На 90 % от чакащите там са за втора игла. Ваксинирането става сравнително бързо, няма недоволство сред чакащите. 

Ситуацията пред ваксинационния кабинет на ДКЦ "Пълмед" е спокойна. Има няколко чакащи граждани, които искат да се възползват от обявените "зелени коридори". Те могат да избират измежду ваксината на "АстраЗенека" и "Пфайзер". 

От сутринта: Опашки за втора игла се вият пред РЗИ в Пловдив СНИМКИНовиниИнформация

Дни преди празниците от Регионалната здравна инспекция в Пловдив обявиха ваксинационните кабинети в града и региона, които ще са част от "зелените коридори". 


Днес желаещите могат да се сдобият с ваксина в „Пълмед“, в кабинета на МЦ "Медикус" - Тракия в ДКЦ-1, в „Медикус Алфа“, „Каспела“ и в болница „Св. Пантелеймон“. 
Утре, на Гергьовден и на 7 май  ще са активни имунизационни пунктове в: „Пълмед“, „Медицински център „Медикус“ в „Тракия“ и кабинета им в ДКЦ-1, в „Медикус Алфа“ и „Каспела“, а само на 7-ми – и в ДКЦ „Св. Георги“. 
 
На 8 май пловдивчани могат да се възползват от „зелените коридори“ в „Пълмед“,  кабинета на МЦ "Медикус" - Тракия в ДКЦ-1 и в „Медикус Алфа“. В последния ден  - 9 май – само в два пункта – кабинета на МЦ "Медикус" - Тракия в ДКЦ-1 и „Пълмед“. 

Паралелно със "зелените коридори" в Пловдив работят и всички разкрити имунизационни кабинети за поставяне на втора игла, включително в РЗИ. 
 снимки от Наташа Манева