"Момо" е поредният вид онлайн тормоз. Тази война е на някой болен мозък. Всички интернет потребители трябва да умеят да виждат онлайн опасностите. Това заяви специалистът по кибер сигурност и етично хакерство Ростислав Петров в сутрешния блок на Нова телевизия.

Вече и у нас! Пазете децата си: Ужасяващо човече хаква видео канали и призовава малчуганите да се самоубият по брутални начини (СНИМКИ) 

"Момо" е истинско. Децата го срещат онлайн. Но поне за Европа няма данни за деца, които са се самонаранявали заради куклата. Много е важно, че обществото се обърна към предизвикателството "Момо", за да може родителите да разговарят с децата си, как да докладват даден клип или публикация", каза още по темата психологът Евелина Лафчийска. 

"Родителите трябва да направят кратки инструкции на децата си, преди да започнат да използват интернет", посъветва Петров.

Майка разказа ужасяващи подробности за новата опасна игра Момо, която кара децата да се самоубиват 

"Съветът, който мога да дам е родителите да питат какво правят децата им в интернет. Има и програми и приложения, чрез които да налагат контрол и мониторинг на това, какво правят децата им в интернет", завърши Лафчийска.