С блокада на кръстовището на Орлов мост приключи снощният 109-ти антиправителствен протест в София. Преди това гражданите, които настояват за оставките на правителството и главния прокурор, преминаха на традиционното си шествие от Министерския съвет по булевард "Цар Освободител". Демонстрацията протече спокойно.

Днес ще се проведе работната среща, инициирана от организаторите на антиправителствените протести от "Отровно трио" с извънпарламентарни формации. Целта е да бъдат обсъдени начини за гарантиране на честността на следващите избори, уточнява БНР.

На срещата, организирана от "Отровното трио", са поканени три формации - коалиция "Демократична България", партньорска мрежа "Изправи се.БГ" на Мая Манолова и партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов.

Арман Бабикян обясни как са подбрани участниците в срещата: "Принципът , по който каним в момента, е този  - основните извънпарламентарни сили, които са отчетени от социологическите агенции в България с потенциал да попаднат в Народното събрание".

Засега "Републиканци за България" на Цветан Цветанов не са включени в този формат. "Не ги виждам още в изследванията", обясни Бабикян.

По думите му мотивите за поканата са масовите злоупотреби в изборния процес в полза на управляващите и бездействието на правораздавателните органи.

Това е първата от поредица срещи, на които трябва да бъдат изработени функциониращи механизми за противодействие. На нея не са поканени медии.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!