Шефът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев, чието име за пореден път нашумя в последните дни с организираното антикорупционно обучение на екипа си в затвора, ще бъде отстранен от длъжност, съобщава "Марица“, позовавайки се на свои източници. Това щяло да стане съвсем скоро и този път раздялата на Добрев със системата - а това се е случвало неведнъж – този път щяла да е окончателна.
Пред колеги той коментирал, че се е уморил да води съдебни битки, а и с началствата „взаимно не се искали“.

Припомняме, че Добрев преди дни спечели поредната съдебна битка срещу Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Оттам му бяха наложили дисциплинарно наказание – понижение в длъжност за половин година, което той обжалва успешно. До санкцията пък се стигнало, след като през лятото на тази година завел подчинените си на изнесено обучение в затвора, за да им покаже нагледно какво ги чака, ако вземат подкупи. Една от тях се оплакала с докладна до агенцията, че изпаднала в нервна криза от видяното и стигнала до успокоителни.

Дисциплинарното наказание обаче падна пред Административния съд, тъй като е наложено след изтичане на предвидения за това срок по Кодекса на труда. Направената прокурорска проверка срещу Добрев, макар да са снети показанията на стресналите се в затвора, също завърши без наказателно производство.

От постъпването си в системата досега началникът на ДАИ няколко пъти е уволняват или дисциплинарно наказван, но винаги обжалва и печели делата в съда.

Шефът на ДАИ и този път отказа да коментира дали се гласи уволнението му, като ни препрати към пресцентъра на ресорната агенция. Оттам до края на работния ден не върнаха отговор на направеното от нас запитване.