Незавимо, че сме в Извънредно положение, а от снощи действат и допълнителни мерки за сигурност заради коронавируса, десетки решиха да се изнесат към Витоша на разходка.

Както БЛИЦ писа, софиянци просто нехаят за забраните на Кризисния щаб и правителството. 


Гневни очевидци публикуваха във Фейсбук как мъже, жени и деца са избрали планината и са струпали колите си на ул. "Стар Беловодски път"."Отбивката преди двата полицейски поста, разположени по шосето към Златните мостове. 

София опустя и всичко живо - баби, млади, деца, кучета се изнесоха с леки коли към планината Витоша по ул."Стар Беловодски път" и съответно алеята към Златните мостове.Двата полицейски поста са затворили шосето за Златните мостове, Автобус 63 е с последна спирка "ул.Бялата чешма" - 10 км. преди Златните мостове, но и това не спря хората, кучетата ,колелета, леките автомобили, колите към високите части на планината Витоша - "Златните мостове", пише един от очевидците.

Вчера здравният министър Кирил Ананиев обяви нови, по-тежки мерки за затягане на контрола. 

Преустановяват се посещенията на паркове, на градски градини, спортни и детски площадки на съоръжения на открити и закрити обществени места. Освен това полицейски постове вече дежурят на изходите на всички областни градове и контролира влизането и излизането от там.

Независимо от предупрежденията и строгите мерки, това явно не попречи на хората да ги нарушават безотговорно.