В 4 часа сутринта вчера е получена информация от охраната на обект "Метро” - България в Плевен за изтичане на газ от промишлен газопровод, съобщават от Гражданска защита. Газопроводът е собственост на фирма "Сторко" ЕООД София - консервния завод в Плевен. Очаквало се зареждане на обекта със стока и е било възможно възникване на ситуация с непредвидими последици.
Служители на ОД на МВР - Плевен са ограничили достъпа до обекта, а аварийната група на "Сторко" спряла теча на газ към 4.45 часа. Отстраняването на повредата е продължило и през деня. Няма опасност за населението на Плевен.

Това е втори случай на изтичане на газ край “Метро”. На 19 август тази година, преди хипермаркетът да заработи, по време на строителството отново имаше изтичане на газ, което бе своевременно овладяно. Загазоването се получи тогава след скъсване на газопровод вследствие на извършвани изкопни работи с багер. Евакуирани бяха всички работници, изключено беше електрозахранването в района и бе организирано спиране на газоподаването. /Георги Стоянов, БЛИЦ