Регионалната здравна инспекция в Бургас проверява сериозно нарушение на мерките срещу вируса. Става дума за празненство, проведено в туристически комплекс край града.

Бурният купон се свързва с името на председателя на партия „Средна европейска класа” Георги Манев, съобщава Нова телевизия. 

В социалната мрежа се разпространяваха видеоклипове, които днес по обед бяха свалени от профила му. На тях се виждаха много хора в затворено пространство, които участват в празника.

Самият Манев не пожела да коментира видеата, които са качени на личната му страница в социалната мрежа. В телефонен разговор той заяви, че обжалва заповедта на здравния министър, но въпреки това били спазени всички изисквания за безопасност. 

„Очевидно от видеоматериала е ясно, че са нарушени изисквания по заповедта на министъра. Самото събитие като събитие не е забранено, но са нарушени изискванията от заповедта на министъра за отстояние, за брой хора на масата и всичко друго.

Ще бъде извършена проверка веднага, тъй като ние се самосезираме от този видеоматериал”, заяви директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ