Сигнал до и.ф. главен прокурор, съдържащ оповестените от неправителствената организация “Антикорупционен фонд” в ефира на национални медии и множество публикации,  факти и обстоятелства, свързани с твърдения за наличие на “частен клуб за магистрати”, собственост на Мартин Божинов по прякор Нотариуса внесе председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Според Делян Пеевски публикациите съдържат достатъчно чувствителни данни, които трябва да бъдат проверени от Прокуратурата за установяване на обективната истина и защита на обществения интерес чрез привличане към отговорност, ако в хода на разследването се установят магистрати, осъществили престъпна дейност.

Председателят на ПГ на ДПС призовава Прокуратурата към бързо, адекватно и пълно разследване.

Както БЛИЦ писа по-рано днес ДПС и ГЕРБ внесоха в деловодството на НС проект за създаването на временна комисия за групата около Мартин Божанов - Нотариуса.

Парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС входираха  в деловодството на Народното събрание проект на Решение за създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса.

Поради наличието на твърдения относно осигуряването на чадър над убитото лице, е наложително изясняването на абсолютно всички факти покрай този случай. Ако Божанов е бил подпомаган действително-от кого и как? Данните в публичното пространство сочат, че съмненията за нерегламентирано влияние в правосъдната система са основателни и следва да бъдат детайлно проучени и проверени.

Определяме като абсурдно оказването на натиск върху магистрати, наличието на частен клуб за магистрати, както и  продължаваща дейност за имотни измами, от които са пострадали множество български граждани.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук