Пламен Узунов, секретарят на президента Румен Радев, изложи своята позиция пред Plovdiv24.bg относно динамичните събития около него през последните дни.

Припомняме, че той бе на разпит в Спецпрокуратурата във връзка с разследване за търговия с влияние. Узунов е разследван заедно с Пламен Бобоков. Преди седмица бяха претърсени и жилищата на Пламен Узунов. Той е бивш полицейски началник в Пловдив. 

Ето позицията на Пламен Узунов:

Днес Прокуратурата отново разпространи доказателства от следствено дело, което е с разрешение на наблюдаващия прокурор. Длъжен съм категорично да заявя, че като свидетел съм подложен на безпрецедентна медийна атака още преди да ми е повдигнато каквото и да е обвинение.

Данни за личния ми живот, не само за мен, но и за цялото ми семейство, заливат новините от сутрин до вечер. Институцията, в която работя, също се замесва с цел да се урони престижа на президента на Република България.

Най-отговорно искам да заявя, че не консултирам фирма на моя брат. Той е човек с висок морал и репутация и с над 20-годишен стаж в системата на МВР. Насаждането на внушения, че търговските взаимоотношения между две дружества са прикрита връзка между мен и г-н Бобоков, е най-малкото несериозно. 

Фирмата, която управлява моя брат, консултира множество големи фирми. Сред тях са банки, болници, общини, големи предприятия, холдинги и фирми от средния бизнес.

Благодарение на неговата дейност са предотвратени загуби и разкрити престъпления за милиони левове. 

За всеки свой ангажимент той изготвя доклад, който предоставя на клиента. От него знам, че е предоставил такива доклади и на "Приста ойл".

Фирмата на брат ми никога не е участвала в търгове и обществени поръчки с публични средства. Същата е със заверени годишни отчети и платени данъци.