Абсолютен хаос на е българо-сръбската граница на ГКПП „Калотина“, сигнализираха ни пловдивски превозвачи, които са блокирани на пункта.  Опашката от камиони е повече от 5 км, а превозните средства се трупат с всеки изминал час, съобщава "Трафик".

Причината е абсурдна – камионите нямат винетки, а пос терминала се е развалил. Поради това граничните полицаи предлагат еднодневните винетки само с пари кеш, но с важно условие. Според граничарите освен 22 лева за винетка е необходимо и 10 лева комисионна за банката, за да се издаде пътния документ.

„Пълен абсурд! Аз нямам български пари в мен, а с картата не мога да платя. Дори и да имах левове  тази комисионна няма кой да ми я признае от фирмата“, обясни нашият читател. Той допълни, че в патова ситуация са и десетки други камиони. Част от тях са чужди и напрактика няма как да влязат в страната.

„Опашката е чак до Димитровград вече. Хората звънят по телефоните на близки от София да им носят пари иначе тук може да стоят още десетки часове“, каза още гневния шофьор.