Работници от пловдивски завод напусната работните си места и излязоха на протест. Хората са недоволни от ниските заплати, които получават. Викове "Оставка! Оставка!" огласиха двора на предприятието, предава Plovdiv24.bg.

Работниците от "Робъртшоу" ЕООД разказаха, че работят за 750-800 лева заплати. Настояват за увеличение с 20%, ваучерите за храна да се изравнят с тези на другите големи предприятия и да станат 200 лв., повишение на бонусите за присъствие и на годишна база. Исканията са подадени към ръководството още на 9 март. 

Работата е на норма, не е тежка, но заплатите са мизерни, коментираха хората. Миналата година за пръв път от 10 г. е имало увеличение от 30 до 50 лв., наскоро и второ от  60 до 150 лева, но инфлацията е погълнала допълнителните пари. На някои работници заплатите изобщо не са им променени, други пък получават под 700 лева, което е под минималната работна заплата. 

"Ако това са нормални заплати - да заповядат други хора на нашите работни места. Работата е приятна, не е тежка. Работи се по газовите уредби, има много шум и миризма, лепило, заварки..." 

Никой от ръководството на фирмата не излезе при протестиращите, за да разговаря с тях. Работниците са категорични, че ще протестират, докато не бъдат удовлетворение исканията им. Зарекоха се утре от 11.30 ч. отново да спрат работа и да излязат в двора.