Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с перфорация на червата, пише BulNews. 

Припомняме, че пациентката е лекувана по телефона от своя личен лекар, като преди около 10 дни болната жена е позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура

Лекарят й се усъмнил, че е заразена с коронавирус и я оставил на домашно лечение, като той й казал, че вирусът можел да има симптом болка в корема.

Състоянието й обаче продължило да се влошава в следващите дни и тя е била насочена към частната болница на Антонио Георгиев във Враца със съмнение за бъбречна криза. След като е посетила частното лечебно заведение и била прегледана от нефролог, на жената й прилошало и припаднала.

В резултат на това бил извикан реаниматор по спешност, за да може да се уточни нейното състояние. Управителят на частната болница също е бил информиран и я прегледал, като установил, че става въпрос за проблем със стомаха. 

Жената е била унесена, но контактна и адекватна и е изпълнявала команди. Имала е отслабено дишане, липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит.

В "Първа частна болница" няма хирургично отделение и затова пациентката е била транспортирана по възможно най-бързия начин в Спешното във Враца. 

В областната болница са й направили рентген, който бил недостатъчен за поставяне на точната диагноза, след което й бил направен и скенер. 

След образната диагностика и проведените прегледи се оказало, че тънките черва на болната били перфорирани на цели четири места. Това наложило спешна операция на жената, след като била лекувана по телефона от коронавирус.

Нейното състояние обаче било изключително тежко и тя починала.