18-годишният Светльо Младенов, който бе застрелян от полицай след опит за грабеж и нападение над млади момичета в столицата, е бил погребан днес в софийския квартал “Ботунец”, пише News24sofia.eu.

В квартала има засилено полицейско присъствие както на полицията, така и на жандармерията.

В момента ситуацията е спокойна, но не така е било към 15 ч., когато част от родните на 18-годишния младеж са опитали да прогонят полицаите, които са охранявали района заради голямото струпване на хора на едно място.

Пред гробищния парк има група от хора с плакати, които крещят “Убийци” към униформените на реда.

Фенове на „Гомор“: Нови разкрития за ужасяващата схема на бандата с убития обирджия Светльо

Майката на момчето след погребението отиде с негова снимка на ръце към полицията и ги попита: “Кого пазите, бе“, но отговор не получи.

Както БЛИЦ писа по-рано тази седмицамомче бе простреляно от охраната на складова база, намирала се на територията на бившия завод Витоша, след сигнал за кражба, като по-късно то е починало.

Жертвата е именно Светльо Младенов. 

По-късно са задържани и двамата му съучастници. Един от съучастниците му е задържан в автобуса, а третият - малко по-късно в дома му. Те са непълнолетни - на 15 и 17 години и са признали и за други престъпления. Серия от нападения в района са с един и същ почерк. Жертвите описват нападателите като млади момчета със суитшърти и маски, които ги бият с метални палки, заплашват ги, че имат пистолет, и им вземат парите. 

Фенове на „Гомор“: Нови разкрития за ужасяващата схема на бандата с убития обирджия Светльо

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук